Recepten met paksoi
Geroosterde paksoi
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de paksoi overlangs in 4 en was de groente goed.
Controleer ook zeker of er onderaan nog zand of takjes zitten.
Maak de paksoi vervolgens goed droog en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Druppel er vervolgens sesamolie en sojasaus over en kruid nog af met extra peper en zout.Zet de paksoi 15-20 minuten in de oven.
De bladeren mogen een beetje verbrand en krokant zijn.Serveer de paksoi met rijst of met een stukje vis.
Gebakken honing-paksoi
Een nét iets andere manier om paksoi klaar te maken.
Verhit een grote pan of wok op een middelhoog vuur.
Rasp ongeveer 4 cm gember en bak ze aan in de pan.
Snipper een bussel lente-ui en bak ze ook mee aan.
Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm (reken 1 paksoi per persoon) en voeg ze toe aan de pan samen met een eetlepel honing.
Bak de paksoi enkele minuten en kruid met peper en zout.Serveer met rijst en een stukje kip of vis, werk af met koriander.